Clomid kopen: 50mg Clomiphene zonder recept in Nederland

Clomid Kopen

Clomid (Clomifeen) is een niet-steroïdale vruchtbaarheidsmedicatie. Het zorgt ervoor dat de hypofyse hormonen vrijgeeft die nodig zijn om de eisprong te stimuleren (de vrijlating van een eicel uit de eierstok).

Clomid wordt gebruikt om de eisprong te veroorzaken bij vrouwen met bepaalde aandoeningen (zoals het polycysteus ovariumsyndroom) die een natuurlijke eisprong voorkomen.

Clomid kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt die niet in deze medische handleiding worden vermeld.

Naam medicijn

Generieke Clomid

Generieke Clomid

Actief bestanddeel Clomiphene Clomiphene
Beschikbare doseringen 25 mg, 50 mg, 100 mg 25 mg, 50 mg, 100 mg
Clomid 25 mg prijs  €0.49 per pill €1.2 per pill
Clomid 50 mg prijs  €0.76 per pill €0.79 per pill
Clomid 100 mg prijs  €0.94 per pill €0.89 per pill
Bezorgkosten vanaf  €9.22 €9.50
Betalingsmogelijkhedens Visa, MasterCard, AMEX, JCB, Diners Club, Discover, E-Checks Mastercard, Visa, Carte Bleue, American Express, Bank overschrijving, iDeal
Waar kan je clomid kopen? All Meds EU Pharma

Algemene informatie over het medicijn Clomid (Clomifeen)

Clomid blokkeert het hormoon oestrogeen van de interactie met uw hypofyse. Wanneer oestrogeen met de hypofyse interageert, wordt er minder luteïniserend hormoon (LH) en follikelstimulerend hormoon (FSH) aangemaakt. Dit leidt tot een afname van testosteron en daarmee tot een verminderde productie van sperma. Omdat Clomid de interactie van oestrogeen met de hypofyse blokkeert, komt het tot een toename van LH, FSH en testosteron in het lichaam.

De optimale dosering voor mannen is nog niet vastgesteld. De voorgeschreven dosis kan variëren tussen 12,5 en 400 milligram (mg) per dag. Een recent gepubliceerde studie adviseert te beginnen met een dosis van 25 mg gedurende drie dagen per week en indien nodig te verhogen naar een dosis van 50 mg per dag. Hoge doses Clomid kunnen daadwerkelijk een negatieve invloed hebben op het aantal zaadcellen en hun beweeglijkheid.

Wanneer wordt Clomid voorgeschreven?

Clomid wordt voorgeschreven voor mannelijke onvruchtbaarheid, vooral wanneer een lage testosteronspiegel wordt waargenomen. Volgens de U.S. Centers for Disease Control and Prevention wordt zowel een mannelijke als een vrouwelijke factor geïdentificeerd bij 35 procent van de paren die worstelen met conceptie. Bij 8 procent van de paren wordt alleen een mannelijke factor geïdentificeerd. Veel dingen kunnen bijdragen aan onvruchtbaarheid bij mannen, waaronder:

  • Beschadiging van de testikels
  • Leeftijd
  • Overgewicht of obesitas
  • Overmatig gebruik van alcohol, anabole steroïden of sigaretten
  • Hormonale onbalans, veroorzaakt door onjuiste werking van de hypofyse of blootstelling aan te veel oestrogeen of testosteron
  • Medische aandoeningen, waaronder diabetes, cystic fibrosis en sommige soorten auto-immuunziekten
  • Kankerbehandeling met bepaalde soorten chemotherapie of bestraling
  • Varicoceles, dat zijn vergrote aders die oververhitting van de testikels veroorzaken.
  • Genetische stoornissen, zoals een microdeletie in het Y-chromosoom of het Klinefelter-syndroom Als uw arts vermoedt dat er sprake is van mannelijke onvruchtbaarheid, zal hij een sperma-analyse bestellen. Uw arts zal een monster van uw sperma gebruiken om het aantal zaadcellen, evenals de vorm en beweging van de zaadcellen, te bepalen.

Hoe moet ik Clomid innemen?

Gebruik Clomid precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle instructies op uw receptlabel. Uw arts kan af en toe uw dosis aanpassen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten behaalt. Neem dit medicijn niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Uw arts zal medische tests uitvoeren om ervoor te zorgen dat u geen aandoeningen heeft die het veilige gebruik van Clomid zouden verhinderen.

Clomid wordt meestal gedurende 5 dagen ingenomen, te beginnen op de 5e dag van uw menstruatiecyclus. Volg de instructies van uw arts.

U moet voorafgaand aan elke behandelingscyclus een bekkenonderzoek ondergaan. U moet onder toezicht van een arts blijven terwijl u Clomid gebruikt.

U zult hoogstwaarschijnlijk ovuleren binnen 5 tot 10 dagen na het innemen van Clomid. Om uw kans op zwangerschap te vergroten, moet u geslachtsgemeenschap hebben tijdens de ovulatie.

Uw arts kan u elke ochtend uw temperatuur laten meten en uw dagelijkse waarden op een tabel laten noteren. Dit helpt u te bepalen wanneer u de eisprong kunt verwachten. In de meeste gevallen moet Clomid niet langer dan 3 behandelingscycli worden gebruikt.

Als de eisprong optreedt, maar u niet zwanger wordt na 3 behandelingscycli, kan uw arts de behandeling stopzetten en uw onvruchtbaarheid verder beoordelen. Bewaar op kamertemperatuur, beschermd tegen vocht, warmte en licht.

Hoe moet ik dit medicijn gebruiken?

De aanbevolen startdosis van Clomifeen is 50 mg per dag gedurende 5 dagen. Als u geen recente menstruatie heeft gehad, kan hier op elk moment mee worden begonnen. Als er voorafgaand aan de therapie bloeding optreedt (spontaan of door progestageen geïnduceerd), wordt Clomifeen gestart op dag 5 van de cyclus. Als de eisprong niet plaatsvindt in de eerste cyclus na inname van het medicijn, kan een dosis van 100 mg per dag gedurende 5 dagen worden gebruikt voor de volgende cyclus, zoals voorgeschreven door uw arts.

De maximale dosis voor dit medicijn is 100 mg per dag gedurende 5 dagen. Het wordt aanbevolen om dit medicijn niet langer dan in totaal 6 behandelingscycli te gebruiken. Veel factoren kunnen de dosis van een medicijn dat een persoon nodig heeft beïnvloeden, zoals lichaamsgewicht, andere medische aandoeningen en andere medicijnen. Als uw arts een andere dosis heeft voorgeschreven dan hier vermeld, verander dan niet de manier waarop u het medicijn inneemt zonder uw arts te raadplegen.

Bijwerkingen

Maagklachten, winderigheid, vol gevoel in de buik/bekken, blozen (‘opvliegers’), gespannen borsten, hoofdpijn of duizeligheid kunnen voorkomen. Als een van deze effecten aanhoudt of verergert, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts of apotheker.

Onthoud dat uw arts dit medicijn heeft voorgeschreven omdat hij of zij heeft beoordeeld dat het voordeel voor u groter is dan het risico op bijwerkingen. Veel mensen die dit medicijn gebruiken, ervaren geen ernstige bijwerkingen.

Vertel het uw arts meteen als u ernstige bijwerkingen heeft, waaronder: abnormale vaginale bloedingen, veranderingen in mentale/toestand.

Zichtproblemen (zoals wazig zien, vlekken of flitsen) kunnen soms optreden tijdens de behandeling met clomifeen, vooral als u wordt blootgesteld aan fel licht. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal enkele dagen of weken na het stoppen van de behandeling. In zeldzame gevallen kunnen zichtproblemen echter blijvend zijn. Raadpleeg onmiddellijk medische hulp als een van de volgende situaties zich voordoet: veranderingen in het gezichtsvermogen, oogpijn.

Dit medicijn kan leiden tot een aandoening die bekend staat als het ovarieel hyperstimulatiesyndroom (OHSS). Zelden leidt ernstige OHSS ertoe dat er plotseling vocht zich ophoopt in de maag-, borst- en hartstreek. Dit kan tijdens de therapie of na het stoppen van de behandeling gebeuren. Raadpleeg onmiddellijk medische hulp als u een van de volgende bijwerkingen ontwikkelt: ernstige pijn/zwelling in het gebied van de onderbuik (bekken), plotselinge/snelle gewichtstoename, misselijkheid/overgeven, diarree, kortademigheid, verminderde urineproductie, pijn/roodheid/zwelling van de benen, pijn op de borst, snelle/onregelmatige hartslag.

Een zeer ernstige allergische reactie op dit medicijn is zeldzaam. Zoek echter onmiddellijk medische hulp als u symptomen van een ernstige allergische reactie opmerkt, waaronder: huiduitslag, jeuk/zwelling (vooral in het gezicht/tong/keel), ernstige duizeligheid, ademhalingsproblemen.

Dit is geen volledige lijst van mogelijke bijwerkingen. Als u andere, hierboven niet vermelde effecten opmerkt, neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Clomid kopen online in nederland zonder recept

Helaas is het niet mogelijk om Clomid bij Kruidvat te kopen. Clomid is een medicijn dat wordt voorgeschreven voor vruchtbaarheidsproblemen, en het is niet verkrijgbaar zonder recept. Als je Clomid nodig hebt, is het raadzaam om een recept van een arts te verkrijgen voordat je het aanschaft.

Online is het mogelijk om Clomid te kopen zonder recept, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kopen van medicijnen op internet. Zorg ervoor dat je een betrouwbare online apotheek gebruikt en dat het product van goede kwaliteit is. Het is altijd het beste om advies in te winnen bij een arts voordat je medicatie gebruikt, zelfs als het online wordt gekocht.

In Nederland online zijn er mogelijkheden om het zonder voorschrift aan te schaffen. Onthoud echter dat het belangrijk is om verantwoordelijk met medicijnen om te gaan en altijd medisch advies in te winnen als dat nodig is.